Naast professional ben je vooral ook liefhebber, een foodie. Net als in alle branches veranderen de trends in de horeca regelmatig. Wil je met je tijd mee gaan en heb je niet de mogelijkheid om zelf op een ‘food hunt’ te gaan? Schakel dan La Prosciutteria dan in! Wij helpen je om aan dat ene specifieke product te komen, laten je live genieten van de Italiaanse authentieke delicatessen en stellen je voor aan interessante leveranciers en producenten. We nemen je gewoon mee op culinaire reis in Italie en Istrie.

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@prosciutteria.nl of 085 – 3037124. Wat kunnen wij voor jou betekenen:

evenementen

Zowel in Nederland als Italië nemen wij deel aan beurzen en evenementen zoals olijf- en wijnoogsten. En we helpen bij het organiseren van een event. Wil je een Italiaanse avond of week organiseren in jouw restaurant? Wil je de geplande Ecoweek een Italiaanse tintje geven met biologische ingrediënten? La Prosciutteria staat met raad en daad voor je klaar.

food hunting

Ben je op zoek naar dat ene speciale ingrediënt of product en heb je niet de tijd om zelf op ‘jacht’ te gaan? La Prosciutteria neemt dat graag voor je uit handen. Wij beschikken in Italië over een uitgebreid netwerk aan foodscouts, leveranciers en producenten. Bovendien kunnen wij ter plekke sampling en transport voor je regelen. Wil je het zelf meemaken? Kom dan gerust bij ons langs in Trieste, Friuli Venezia Giulia.

concept uitwerking

Dankzij onze horeca- en hospitality achtergrond zijn wij specialist in het samenstellen van nieuwe concepten en menu’s. Hierbij houden wij natuurlijk rekening met het beschikbare budget en de kwaliteitseisen. Ook kunnen wij jou adviseren over food engineering en helpen wij jou met een gedegen inkoopprogramma.

degustazioni

In Italië organiseren we kookworkshops, proeverijen en inspiratiebezoeken bij concept designers, lokale horeca, food farms en producenten. Zeg maar trends ontdekken, the Italian way. Uiteraard stellen wij voor jou graag een programma op maat samen.

voorbeelden van workshops

Klassiekers met een twist
Bruschette en piadina zijn hip en hot. In Italië zeggen we ‘di moda’. Een simpel gerechtje dat op vele manieren de menukaart kan verrijken èn de omzet verhogen. Graag tonen wij hoe je met een paar kwalitatieve goede ingrediënten een origineel, eigentijdse bruschetta of piadina maakt. 

Kookdemonstraties
Hoe kun je bepaalde ingrediënten het beste gebruiken, zoals balsamico, wijn en/of olijfolie. Voor eens en voor altijd weten hoe de Italianen pasta en risotto koken? Wij laten je de authentieke manier zien.

Tutti per l’aperitivo
Het aperitief is echt een hype in Italië. Lekker genieten van kleine hapjes in je favoriete trattoria. De slimme chefs toveren hun ‘restjes’ om in heerlijke hapjes die staand gegeten kunnen worden. Een goede manier om jouw zaak tussen de lunch en diner voor lekkerbekken open te stellen. Je kunt van alles serveren, favorieten zijn: een plankje met charcuterie, spreads en sottoli (groenten in olijfolie) en mini bruschetta’s. Hier drinken Italianen een lekker glaasje prosecco, Spritz Aperol of San Bitter bij.